`Nduja di Spilinga, bredbar salami, från Kalabrien. Den dominerande röda färgen kommer från torkad röd chilipeppar. Kan ätas som den är eller tillsättas i rätter som du önskar extra hetta i. Mycket god som topping på pizza, bruschetta och för heta pastasåser.
`Nduja tillverkas av färskt kött från vuxna grisar som väger cirka 140/170 kg. Köttet mals tillsammans med Monte Poro-peppar. Ingredienserna blandas med salt, sedan stoppas blandningen i naturlig svintarm och placeras i tork-/rökrum där `ndujan förvaras för att få sin naturliga arom. Efter torkningsfasen lagras produkten under en viss tid beroende på storlek.
Ingredienser: Fläskfett, fläskkött, söt chilipeppar, het chilipeppar, salt
Näringsdeklaration | per 100g produkt |
Energi | 2245kJ/543kcal |
Fett | 51g |
Varav |
mättat fett | 20g |
Kolhydrater | 9,7g |
Varav: |
sockerarter | 0,8g |
Protein | 11g |
Salt | 4,4g |