Santa Teresa är en ung, mild Pecorino Sardo D.O.P. Osten produceras endast med fårmjölk från sardiska betesmarker, enligt de strikta specifikationerna från den skyddade ursprungsbeteckningen (D.O.P), i hjul om drygt 2 kg. Det är en ung ost som mognar i minst 20–25 dagar för att bevara färskheten och smaken av fårmjölken. Ytan är slät och lätt och behandlad för att skyddas från mögel. Osten är krämfärgad, mjuk och med tydlig doft av mjölk. Smaken är fräsch och krämig, delikat, med all smak från sardinsk fårmjölk.
Passar till alla tillfällen: på ostbrickan, med bröd eller i sallad. Det är en riktig delikatess skivad i kuber i soppor, på bruschetta och i ugnsbakade pastarätter/lasagne.
Ingredienser: Pastöriserad FÅRMJÖLK, salt, löpe, mjölksyra.
Näringsdeklaration | per 100g |
Energi | 1419kJ/342kcal |
Fett | 28g |
Varav |
mättat fett | 15,9g |
Kolhydrater | 0,1g |
Varav |
sockerarter | 0,1g |
Protein | 22g |
Salt | 1,6g |